Klantverhaal: Local Motion

“Dankzij Crowe Foederer kunnen wij een chaotisch bedrijf zijn”

Hometown Breda

Local Motion in Breda is het bedrijf van Maarten Lammertink, Billy Zomerdijk en Mauro Boer. Wat ze doen is niet onder één noemer te vangen: de drie vrienden organiseren evenementen, bedenken horecaconcepten en voeren deze uit en hebben ook nog een studio die andere bedrijven helpt met hun merk. En dan vergeten we vast nog een aantal initiatieven. Een pannenkoekenhuis met bier en muziek annex radiostation. Een festival waar trash meets trash – het Trailerfest – en waar op het oog niks goed georganiseerd is en dat op de plattegrond de vorm van een piemel heeft. Of een biertuin met olijfbomen en jeu-de-boulesbanen midden in de stad, met uitzicht op de haven. Zomaar wat succesvolle Bredase initiatieven van Local Motion.

Het werd steeds meer een bedrijf

Ze begonnen een jaar of vijf geleden met het organiseren van het soort feesten dat ze zelf misten. Hometown Breda heeft namelijk veel feestkroegen, een soort après-skibars, maar als je wat anders wilde, was dat er niet echt. Ze begonnen met feesten in cafés – een dj neerzetten, flyertjes printen en dan hopen dat er veel vrienden op af kwamen – maar al snel kwam het grotere werk. Zomerdijk: ‘Die feesten in cafés, dat schoot niet echt op. Lucratief werd dat niet. Dus besloten we om onze krachten te bundelen en zo meer voor verschillende doelgroepen te organiseren.’ Die verschillende doelgroepen hadden de drie zelf al in zich: de een hield van gabber, de ander van techno en house. De eerste grote feesten organiseerden de vrienden in de Graanbeurs in Breda, een legendarische tent met een uitgebreide geschiedenis. DJ Tiësto is er begonnen.

Sander begreep ons gedachtegoed

Toen Local Motion steeds meer een echt bedrijf werd, stopte de vorige boekhouder van de ondernemers als zzp’er en zou in eerste instantie bij Crowe Foederer gaan werken. Dat ging uiteindelijk niet door, maar hij had Local Motion al wel geïntroduceerd bij Sander van den Berg, accountant bij Crowe Foederer. Maarten Lammertink: ‘Wij hebben toen, dat is inmiddels twee jaar geleden, een aantal gesprekken gehad en Sander uitgelegd wat wij doen en waarom wij het zo doen. Wij hebben meerdere bv’s en de samenhang is niet altijd logisch, dus het was best lastig om dat goed over te brengen. Maar Sander begreep ons gedachtegoed en heeft ons geholpen om een langetermijnplan te maken.’ Dat waren een aantal lange gesprekken die uiteindelijk resulteerden in een stappenplan om tot de juiste inrichting van het bedrijf te komen. Intussen verzorgt Crowe Foederer middels zijn digitale aanpak de bedrijfsadministratie van Local Motion, de facturatie, de BTW-aangifte en de jaarrekeningen.

Zomerdijk: ‘Het is heel prettig om op dat vlak iemand erbij te hebben die ervoor heeft gestudeerd. Onze constructie is niet eenvoudig omdat we zoveel verschillende dingen doen via verschillende bv’s. Het is administratieve topsport om alles netjes en overzichtelijk in te delen. Wij steken daar liever niet al te veel tijd in, die besteden we liever aan andere zaken.’ Inmiddels verzorgt Crowe Foederer de jaaropgave en belastingaangifte en zorgt ervoor dat alles keurig in de boeken komt. Ook van de HR-tak van Crowe Foederer maakt Local Motion gebruik; de salarisadministratie wordt daar uitgevoerd. Lammertink: ‘Wij hebben binnen ons bedrijf iemand die hierover contact met Crowe onderhoudt, daar hebben wij zelf geen omkijken naar. Ook bij Crowe hebben we een vaste contactpersoon, Eva. Met haar schakelen we continu. Zij zorgt dat alles goed wordt ingevoerd zodat wij daar op kunnen sturen.’

Internationale ambities

Het voordeel van Crowe Foederer, zo vinden de Bredase ondernemers, is dat er altijd wel de nodige kennis in huis is. ‘Als we bepaalde vragen hebben, kunnen we altijd doorverwezen worden naar de juiste persoon. Dat is heel handig.’ En met de vooralsnog voorzichtige internationale ambities van Local Motion komt het goed uit dat Crowe Foederer vestigingen in meerdere landen heeft. Lammertink: ‘Als wij internationaal gaan, hebben we al direct een goed contact daar waar we heen gaan.’ Zo ver is het nog niet, maar er wordt wel over gedroomd en serieus over nagedacht. Lammertink is bezig met Partypay, een betaalapp voor party’s en evenementen, die gemakkelijk in meerdere landen uitgezet kan worden.

Net als de verkoop en verhuur van photobooths, iets waar Local Motion ook mee bezig is. Zomerdijk: ‘Wij zijn een gevarieerd bedrijf en ook een beetje chaotisch. We willen alles kunnen aanpakken als we dat willen. Het fijne is dat we met behulp van Crowe Foederer ook gewoon dat chaotische bedrijf kúnnen zijn. Zij bewegen mee met ons.’

Meer over Crowe

Uw bedrijfsadministratie binnen 10 stappen digitaal geregeld
Financial Services:Duidelijk inzicht en overzicht

Vraag hier een gratis demo of adviesgesprek aan

Onze wereld wordt steeds digitaler. Maar betekent dat ook: onpersoonlijker? Niets is minder waar. Juist door elkaar goed te leren kennen, kunnen wij heel goed inzoomen op de digitale behoeftes binnen jouw organisatie. En inderdaad: dan is er van alles mogelijk. Van scan- & herkenoplossingen tot volledige digitalisering en handige apps. Niets moet, alles mag. Sterker: je bepaalt zelf of je juist veel of weinig wil digitaliseren. In deze demo laten we de mogelijkheden van onze slimme software zien en komen we samen achter de behoeftes van uw organisatie. Plan snel uw afspraak in.