Selectie 4

Winnaar Foederer Talent Award 2018Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska wonnen in 2018 de Foederer Talent Award. Hun winnende project 'Divided Spaces' was in 2018 tijdens GLOW Eindhoven groots zichtbaar op The Student Hotel. Dit jaar mag het duo opnieuw deelnemen aan het jaarlijkse lichtkunstfestival, dit keer 'shinen' ze letterlijk met hun project Elemental Fusion aan de buitenzijde van de Steentjeskerk.

Selectie5 Vierkant

In Elemental Fusion draait het om het gevecht tussen de primaire kleuren.

Waren de kunstenaars Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska vorig jaar geïnspireerd door het leven van de student, dit jaar zijn dat kleurrijke, gebrandschilderde ramen van de Steentjeskerk.

De ramen lijken van buitenaf dof en niet gedetailleerd, maar als de zon schijnt en de compositie volledig tot zijn recht komt, onthullen ze hun natuurlijke schoonheid. De Steentjeskerk maakt dit contrast nog sterker: met zijn bescheiden interieur wekken de gebrandschilderde ramen van Joep Nicolas de indruk dat ze het cruciale stuk zijn dat het gebouw tot een heilige plaats transformeert.

In Elemental Fusion draait het om het gevecht tussen de primaire kleuren. Gevangen in de toren vechten ze met elkaar om wie het belangrijkst is. Met hun razernij zetten ze het gebouw in beweging waardoor een zoetrope-achtig effect ontstaat. Uiteindelijk realiseren ze zich dat ze alleen door middel van samenwerking de kleuren kunnen creëren die onze omgeving vormen.

Jelle Paulina 1076 X 1076

Jelle van Meerendonk

Hoi, ik ben Jelle van Meerendonk en gespecialiseerd in 2D animatie. Mijn stijl wordt gedreven door storytelling, niet-realistische karakters en absurdistische scènes. Mijn groeiende interesse in menselijk gedrag en omgeving stelt mij in staat om onnoemlijke verhalen te vertellen.

Website: www.jellevsdino.nl
Instagram: ellevanmeerendonk

Paulina Zybinska

Hoi ik ben Paulina Zybinska en mijn fascinaties met verschillende media leiden tot experimenten op het gebied van animatie. Ik exploreer hoe storytelling buiten dit medium kan werken. En mijn focus is voornamelijk gericht op videomapping, VR en interactieve installaties.

Website: www.zybinska.io
Instagram: paulinazybinska

Paulina en Jelle ontmoetten elkaar tijdens hun masterstudie in Breda en sindsdien werken ze regelmatig samen aan verschillende projecten.

Divided Spaces 1076 X 1076

Divided Spaces

Met hun project 'Divided Spaces' wonnen Jelle & Paulina de Foederer Talent Award 2018. Uit de vele tientallen aanmeldingen voor deze wedstrijd werden 8 finalisten geselecteerd die aan de slag gingen met het GLOW thema van 2018: ‘Shadows & Light’.

Bij de totstandkoming van hun lichtkunstwerk hebben zij gekeken naar het hele spectrum van licht. Hieruit hebben zij vier elementen gehaald die voor het menselijk oog niet waarneembaar zijn, zoals de microgolven in een magnetron. Vanuit vier hotelkamers in het Student Hotel worden deze vier elementen op een kunstzinnige manier, met behulp van projectie, zichtbaar gemaakt voor het publiek.

Divided Spaces 1076 X 1076 2

Persbericht: Nieuw talent krijgt volop kans op GLOW Eindhoven 2018

Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven is al enkele jaren bezig met het werven en faciliteren van nieuw talent op het gebied van lichtkunst en -techniek en ziet zichzelf als een kweekvijver voor ‘bright talents’ om nieuw talent te stimuleren en aan te trekken. In dit traject werkt GLOW onder andere samen met Stichting Foederer Talentenfonds. Het winnende project van de Foederer Talent Award was groots zichtbaar op The Student Hotel tijdens GLOW Eindhoven 2018.

Uit de vele tientallen aanmeldingen voor deze wedstrijd werden 8 finalisten geselecteerd die aan de slag gingen met het GLOW thema van 2018: ‘Shadows & Light’. In september 2018 pitchten alle finalisten hun concept voor de vakjury.

De jury was unaniem, de winnaars ware Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska. Bij de totstandkoming van hun lichtkunstwerk hebben zij gekeken naar het hele spectrum van licht. Hieruit hebben zij vier elementen gehaald die voor het menselijk oog niet waarneembaar zijn, zoals de microgolven in een magnetron. Vanuit vier hotelkamers in het Student Hotel worden deze vier elementen op een kunstzinnige manier, met behulp van projectie, zichtbaar gemaakt voor het publiek.

Lees hier het volledige persbericht.

Nieuws over Talentenfonds