89001

USA DeskDiensten

De USA Desk is een uitstekende mogelijkheid om de kansen, die door grensoverschrijdend zakendoen in de Verenigde Staten ontstaan, te benutten en verder uit te breiden.

Naast algemene tips voor het zakendoen met de Verenigde Staten voortvloeiende uit de specifieke cultuur (bijvoorbeeld op het gebied van hiërarchie, titulatuur, kleding, zakendiners, vergadercultuur en verantwoordelijkheden), begeleidt en adviseert de USA Desk ondernemers op de volgende gebieden:

  • Het starten van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Het overnemen van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Belastingen en financiën;
  • Salarisadministratie en boekhouding;
  • Ondersteuning bij handelscontracten/algemene voorwaarden;
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid;
  • Informatie over de plaatselijke afzetmarkt;
  • In contact brengen met interessante handelspartners;
  • Specifieke sectoren (bijvoorbeeld transport, bouw);
  • Transfer-Pricing

Wilt u meer weten over de USA Desk? Neem dan contact op met onze USA Desk-adviseurs.

Over ons

Het zakenleven internationaliseert. Steeds meer ondernemers zien kansen en mogelijkheden buiten de eigen lansgrenzen. Vanwege dit heeft Crowe voor haar internationale dienstverlening voor een aantal landen een aparte desk beschikbaar, onder andere voor de Verenigde Staten. De Verenigde Staten is in meerdere opzichten een belangrijk land. Zo is bijvoorbeeld de Amerikaanse economie de grootste ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat de Verenigde Staten één van de belangrijkste handelspartners van Nederland is en andersom.

IMG 4639-klein

Crowe heeft ervoor gekozen om in de regio Amsterdam, haar kantoor in de Randstad, een USA Desk op te zetten.

Vanuit de USA Desk begeleidt en adviseert Crowe door middel van een multidisciplinair team van specialisten Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in de Verenigde Staten. Ondernemers kunnen zodoende zorgeloos de stap over de grens zetten. Werken, handel drijven en ondernemen in een ander land is namelijk vaak ingewikkeld. Naast een andere taal is er sprake van een andere (arbeids-) cultuur, alsook van een ander juridisch, sociaal en fiscaal stelsel. Ondanks de Europese harmonisatie en integratie alsmede de nauwe samenwerkingsverbanden die er tussen Nederland en de Verenigde Staten zijn, bestaan er nog steeds op diverse gebieden behoorlijke verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. De USA Desk van Crowe is in deze uw vertrouwde aanspreekpunt, waardoor juridische en fiscale valkuilen kunnen worden vermeden.

Ons team van specialisten, helpt u graag bij uw plannen om internationaal zaken te doen. Raadpleeg een van onze contactpersonen om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Nieuws over USA Desk