Quick scan testament en huwelijkse voorwaarden

Quick scan testament en huwelijkse voorwaardenBent u benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw vermogen na overlijden als sneeuw voor de zon verdwijnt? Uw nabestaanden zijn namelijk successierecht verschuldigd en hoe geringer de verwantschap, des te hoger de belasting. Een goed doordacht testament kan het leed verzachten door gebruik te maken van gunstige fiscale regelingen.

In de praktijk hebben ondernemers dit vaak niet goed geregeld of is het testament niet meer up-to-date. Met als gevolg dat de onderneming bij overlijden in gevaar komt en er te veel erfbelasting verschuldigd is. Daarom is het verstandig om uw testament te laten analyseren en beoordelen.

Ook huwelijkse voorwaarden kunnen voor problemen zorgen. Want passen uw huwelijkse voorwaarden nog bij de actuele situatie? Hoe is het vermogen verdeeld tussen u en uw partner? Naar wie gaat het vermogen bij echtscheiding of overlijden? Steeds meer ondernemers komen bij een echtscheiding in financiële nood. Daarom is nuttig om ook uw huwelijkse voorwaarden eens kritisch tegen het licht te houden.

De negatieve gevolgen van een testament of huwelijkse voorwaarden kunnen groot zijn. Daarom is het van belang om te toetsen of de wilsverklaringen (nog steeds) voldoen aan uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Een quick scan door één van onze specialisten geeft duidelijkheid.