Memo vermogensplanning en fiscale positie

Memo vermogensplanning en fiscale positieVermogen moet niet alleen worden verdiend, maar ook in stand worden gehouden. Daarom neemt de vraag naar advies over vermogensplanning de afgelopen jaren enorm toe. Maar wat is vermogensplanning precies en wanneer is het zinvol om er over na te denken?

Vermogensplanning omvat uw behoeften, opvattingen en plannen in alle fasen van uw leven. Afhankelijk van uw leeftijd zijn bepaalde onderwerpen meer of minder relevant. Een dertiger zal doorgaans andere financiële behoefte hebben dan iemand van zestig. Voor veel jonge ondernemers heeft de zorg voor een goede oudedagsvoorziening wellicht geen hoge prioriteit. Maar, wat is er voor uw partner en kinderen geregeld als u onverwachts wegvalt? Kan uw partner dan nog in de eigen woning blijven en kunnen uw kinderen nog studeren? Aan het einde van uw ondernemerschap worden onderwerpen als bedrijfsopvolging en pensioenvoorziening belangrijker. Ook het fiscaal vriendelijk doorgeven van uw vermogen aan erfgenamen is een aspect van vermogensplanning.

Vermogensplanning is vooruitdenken. Vandaar dat het zinvol is om uw situatie te bespreken, te toetsen en aan te passen indien uw persoonlijke omstandigheden daarom vragen. Sta tijdig stil bij zaken als huwelijksvermogensrecht, (levens)testament, stichting administratiekantoor (STAK), pensioen in eigen beheer, fiscale positie in box 1, 2 en 3, arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekering, financiële planning, vermogensplanning, bedrijfsopvolging, schenken, erven, et cetera.

Onze specialisten van de afdeling Private Cliënts kunnen voor u een memo vermogensplanning & fiscale positie opstellen. Daarmee krijgt u een actueel inzicht in uw fiscale, financiële en juridische situatie. Vanzelfsprekend adviseren wij u ook over hoe u uw positie kunt verbeteren en belasting kunt besparen.