Metaal-service-header

Metaal & ConstructieDe snelle ontwikkeling in technologieën – zoals 3D-printen, robotica en het online verzorgen van de complete orderverwerking – vraagt om een nieuwe blik op het verdienmodel in de metaalbranche. Zo worden intelligente ICT-oplossingen in de communicatie met de klant steeds vaker toegepast. Ook het ontwikkelen en vermarkten van specifieke kennis (met daarbij behorende specifieke vaardigheden van medewerkers binnen het bedrijf) is cruciaal om (strategisch) toeleverancier te blijven of te worden. Wij kunnen als geen ander de brug slaan tussen de flexibele productieomgeving en een gedegen kader van financieel inzicht en financiële sturing ten aanzien van die facetten waar het bij uw bedrijf om draait.

Afnemers in business-to-businessmarkten vragen steeds meer meedenk- en ontwikkelingscapaciteit. Wie enkel eenvoudige bewerkingen levert, heeft een minder sterke positie in de keten. Kritische succesfactoren betreffen met name het kunnen inbrengen van specifieke kennis en/of vaardigheden gekoppeld aan een zeer efficiënte én klantgerichte productieorganisatie.

Export naar landen als Duitsland en België is kansrijk, doordat ook in deze landen steeds meer uitbesteed wordt aan toeleveranciers. Export is een enorme uitdaging voor veel MKB-bedrijven in de metaalproductenindustrie. 85% van de bedrijven heeft namelijk niet meer dan tien werknemers in dienst. Samenwerking met collega-bedrijven en/of indirecte export via grote(re) Nederlandse afnemers kan dan oplossing bieden. Dankzij ons internationale netwerk van Crowe Global kunnen wij u hierbij passende, klantspecifieke ondersteuning bieden.

Kortom, wij zijn uw sparringpartner binnen de branche metaal en constructie waarmee u samen klantspecifieke situatie bekijkt, en hierdoor financieel inzicht creëert waarop u uw organisatie kan sturen. Neem voor vrijblijvend advies contact op met onze specialist Franco Stoeldraaijers van Crowe.

Nieuws over Metaal