Fotolia 66825250 M
afgelopen

Winterseminar 'Actualiteitensessie Nederbelgen'

Het seminar vindt plaats op donderdag 8 februari vanaf 18:45 uur op domein Orshof te Neerglabbeek en wordt georganiseerd door Crowe Horwath Foederer Roermond / Eindhoven in samenwerking met Notariaat op de Laak te Budel.

Onderwerp

We krijgen momenteel veel vragen over (levens)testamenten. Tijdens het seminar wordt u helemaal bijgepraat over de volgende onderwerpen: 

  • Het levenstestament vanuit Belgisch perspectief;
  • Actualiteiten “VLABEL” voor de Nederbelg;
  • Het actuele fiscale schenkingsklimaat vanuit Belgisch perspectief.

Fiscaal specialisten op het terrein van Nederland/België zijn in de zaal aanwezig, mocht u achteraf nog specifieke vragen hebben. 

Voor wie

Het seminar is uitermate geschikt voor Nederbelgen. 

Aanmelden

Het seminar wordt voor een zorgvuldig geselecteerd gezelschap georganiseerd. Voor u als genodigde zijn er uiteraard geen kosten aan verbonden. U kunt zich aanmelden tot 31 januari aanstaande. U krijgt na aanmelding automatisch een bevestiging van uw inschrijving per e-mail toegestuurd. Via onderstaande button kunt u zich direct aanmelden.

Vragen

Heeft u nog vragen die u tijdens het seminar graag behandeld zou zien, stuur deze dan vooraf naar events@crowefoederer.nl.

Programma

18:45 uur Ontvangst
19:15 uur lezing ‘Het moderne en actuele levenstestament' door Professor Peter Blokland
20:00 uur lezing ‘Actualiteiten VLABEL’ door Cristel Decat
20:30 uur lezing ‘Het actuele schenkingsklimaat’ door Professor Nicolas Geelhand de Merxem
21:00 uur informele borrel 

Locatie

Orshof
Heymansweg 2
3670 Neerglabbeek
T
+32 89 810 800
image of location

Nicolas Geelhand de Merxem is advocaat aan de balie te Antwerpen (HCGB Advocaten) en professor aan de Universiteit Antwerpen, waar hij de vakken erf- en registratiebelasting doceert. Hij is gespecialiseerd in civielrechtelijke en fiscale successieplanning voor Belgen en buitenlanders die in België wonen.

Van opleiding notarieel jurist is Christel Decat reeds vanaf 1999 werkzaam als consultant in de zakelijke dienstverlening met een bijzondere focus op Estate Planning, hetgeen in 2010 resulteerde in een bijkomende Manama Personal Financial Planning. Sinds 2013 is ze werkzaam bij FoedererDFK waar zij de juridische en fiscale afdeling aanstuurt.

Peter is geboren en getogen in Utrecht, waar hij ook privaatrecht (1986) en notariaat (1989) heeft gestudeerd. Na als kandidaat-notaris enige omzwervingen door het land te hebben gemaakt, werd hij in 1999 notaris in Tilburg. In de loop van de tijd heeft hij zich gespecialiseerd in het (fiscale) personen- en familierecht, de estate planning. Daardoor wijkt zijn praktijk wel behoorlijk af van die van de andere notarissen, hij doet veel advieswerk en passeert niet erg veel akten.Tot 2001 heeft hij de notariële praktijk gecombineerd met een part-time functie bij de sectie Notariaat van de Universiteit Utrecht, waar hij (o.a.) de vakken Erfrecht, Successiewet en Notarieel Formeel Recht heeft gedoceerd.