RISK-CONSULTANCY-HIRES
afgelopen

Seminar "Waardemanagement en Subsidies"

Crowe Horwath Foederer organiseert op donderdag 21 april 2016, het seminar "Van Risicomanagement naar Waardemanagement" en "Subsidies: Kansen en Valkuilen". Het programma zal starten om 15.30 uur. Dit seminar is bedoeld voor controllers, CFO's, Finance Manager, etc.. U kunt met dit seminar 3 PE uren behalen.

Marinus de Pooter gaat u wat vertellen over het onderwerp "van risicomanagement naar waardemanagement". Innovatie en ondernemerschap lijken op gespannen voet te staan met traditioneel risicomanagement. Waarom werkt die laatste benadering in de praktijk niet? Welke voordelen heeft waardemanagement, waarbij prestatie- en risicomanagement geïntegreerd worden? Hoe kunt u gericht waarde creëren en behouden voor uw belangrijkste stakeholders? Hoe regelt u de regie over kansbenutting en risicobeheersing, als er veel afdelingen bij betrokken zijn?

Marcel Grosfeld vertelt u over de toegevoegde waarde van subsidies! Er zijn zeer veel verschillende subsidieregelingen die uw onderneming kunnen ondersteunen bij het realiseren van uw plannen en ambities. Waar liggen de kansen en mogelijkheden en op welke wijze kan ik deze benutten? En hoe voorkom ik hierbij dat de organisatie te veel wordt belast met bijvoorbeeld de subsidieadministratie? Kortom, wat zijn uw kansen en valkuilen?

Programma

15:30 uur Ontvangst met koffie en thee
16:00 uur Presentatie 1: "van Risicomanagement naar Waardemanagement"
17:30 uur Korte pauze met een lichte maaltijd
18:00 uur Presentatie deel 2: "Subsidies: kansen en valkuilen"
19:30 uur Afsluiting met aansluitend een borrel

Locatie

Crowe Horwath Foederer Eindhoven
Beukenlaan 60
5651 CD Eindhoven
T
040 - 264 96 10
E
a.scharroo@crowefoederer.nl
image of location

"Van Risicomanagement naar Waardemanagement"

Marinus verzorgt regelmatig trainingen, seminars, gastcolleges en presentaties voor o.a. het NBA, IIA en de Haagse Hogeschool. Tijdens deze sessie verkent hij graag met u hoe u kunt zorgen voor een innovatieve, maar voldoende beheerste werkomgeving. Hij heeft jarenlange advies- en managementervaring op het gebied van finance, internal audit en risk management. Hij inspireert u graag om te stoppen met traditioneel risicomanagement en te beginnen met waardemanagement!

Marinus is sinds 2015 betrokken bij Crowe Horwath Foederer. Hij ondersteunt directies en managementteams van zeer uiteenlopende organisaties, zowel in de profit als de non-profit sector.

"Subsidies: Kansen en Valkuilen"

Marcel zal ingaan op kansrijke subsidiethema’s en u meenemen in het proces van subsidieverwerving om van de mogelijkheden te kunnen profiteren. Vanuit zijn jarenlange ervaring kan Marcel u attenderen op een aantal valkuilen en de wijze waarop u hiermee om kunt gaan, zodat subsidies daadwerkelijk waarde toevoegen aan uw organisatie.

Sinds 2016 is Marcel als een breed inzetbare subsidieadviseur verbonden aan Crowe Horwath Foederer. Hij heeft veel kennis en ervaring op het gebied van innovatiesubsidies, subsidies voor duurzame projecten (energiebesparing en milieu) en HR subsidies. Daarnaast is Marcel gespecialiseerd in de verschillende vrijstellingen van energiebelasting.

Permanente educatie

Aan dit seminar worden 3 PE-uren toegekend, in het kader van de permanente educatie voor accountants en controllers. Tijdens de seminars wordt u gevraagd om aan het begin en eind van het programma een deelnemerslijst te tekenen en een evaluatieformulier in te vullen teneinde de toekenning van de punten te effectueren. De registratie van de punten zal worden verzorgd door Partners in Doorbraak.