Fotolia 62348171 S
afgelopen

Seminar "Haal maximaal rendement uit innovatie"

Onze wereld staat voor grote maatschappelijke uitdagingen die voortkomen uit de groeiende vraag naar mobiliteit en de impact daarvan op onze leefomgeving. Wij organiseren op dinsdag 24 mei 2016, tijdens de Dutch Technology Week, het seminar "Haal maximaal rendement uit innovatie" om hier wat meer over te vertellen.

Carlo van de Weijer, een bekende en inspirerende spreker, neemt u mee in de steeds sneller veranderende wereld van innovatie, en geeft aan welke nieuwe kansen daardoor ontstaan voor bedrijven die daar slagvaardig op kunnen inspelen. In het tweede deel van de bijeenkomst zal hij vanuit zijn ervaring specifiek spreken over de toekomst van Smart Mobility. Net zoals in andere industrieën leidt de intrede van ICT in de mobiliteit tot een snelle systeemverbetering, maar ook tot een kostenverlaging. Zijn verhaal over mobiliteit staat model voor de verandering die veel andere markten nog te wachten staat. Zijn visie is grotendeels toepasbaar in elk innoverend bedrijf.

Tussendoor praten onze specialisten u op interactieve en praktische wijze bij over de actuele subsidiemogelijkheden en fiscale faciliteiten voor uw innovaties. Dennis Sevenhoven licht met name de werking van de innovatiebox toe en Marcel Grosfeld vertelt u over andere subsidiemogelijkheden, nu en in de toekomst. Er zijn vele subsidieregelingen, zeker voor innoverende bedrijven. Van welke regelingen kunt ú gebruik maken? En op welke manier? Door optimaal gebruik te maken van de fiscale faciliteiten en subsidies kunt u mooie besparingen realiseren, waarmee het netto rendement van uw bedrijf verbetert en u nog beter en slagvaardiger kunt reageren op de kansen die innovatie biedt.

Programma

15:00 uur Ontvangst met koffie en thee
15:20 uur Opening van het programma
15:30 uur Presentatie 1: "Innovatiebox en subsidiemogelijkheden"
16:30 uur Korte pauze
16:45 uur Presentatie 2: "Innovatie in mobiliteit"
17:30 uur Einde van het programma

Aansluitend wordt u uitgenodigd voor een borrel, met een hapje en drankje. Hierbij heeft u de mogelijkheid uw situatie voor te leggen aan een van de sprekers.

Locatie

Holiday Inn Eindhoven
Veldmaarschalk Montgomerylaan 1
5612 BA Eindhoven
T
06 - 48 18 32 68
E
a.scharroo@crowefoederer.nl
image of location

Carlo studeerde in 1990 aan de TU/e af als werktuigbouwkundig ingenieur. In dat jaar trad hij in dienst bij TNO Automotive in Delft waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van een onderzoeksprogramma ‘elektrische en hybride aandrijving’. Na in 1997 gepromoveerd te zijn aan de Technische Universiteit in het Oostenrijkse Graz werd hij in 1998 bij TNO verantwoordelijk voor de Business Unit Power Trains. In 2001 stapte Van de Weijer over naar Siemens VDO om leiding te gaan geven aan de onderzoeks-eenheid voor navigatiesystemen in Eindhoven. In juni 2007 ging hij met deze onderzoekseenheid over naar TomTom. Carlo van de Weijer is tevens verbonden aan de TU/e als directeur van het strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”. Vanuit die ervaring kan hij zeer bevlogen spreken over de toekomst van mobiliteit en de gevolgen van de intrede van internet in de mobiliteitswereld. Met hele mooie parallellen naar de snelle veranderingen in andere industrieën en in de maatschappij.

Dennis heeft fiscale economie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Dennis, werkzaam vanuit onze vestiging in Eindhoven, is een breed inzetbare belastingadviseur, die zich onder meer bezighoudt met de optimale structurering van ondernemingen, fiscale planning en de advisering bij overnames en herstructureringen. Daarbij heeft hij zich gespecialiseerd in de advisering van innoverende ondernemingen, hetgeen zich vertaalt in een grondige kennis van de fiscale faciliteiten voor deze branche, waaronder de innovatiebox.

Marcel heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Sinds 2016 is Marcel verbonden aan Crowe Horwath Foederer, en is een veelzijdige subsidieadviseur met veel kennis en ervaring op het gebied van innovatiesubsidies, subsidies voor duurzame projecten (energiebesparing en milieu) en HR subsidies. Daarnaast is Marcel gespecialiseerd in de verschillende vrijstellingen van energiebelasting.