673264 85522744
afgelopen

Seminar "Arbeidsrecht en ziektewet"

Per 1 januari 2015 zijn als gevolg van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) aangepaste regels gaan gelden voor het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegtermijn. Per 1 juli 2015 wijzigt het ontslagrecht ingrijpend en zal eerder dan nu een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaan. Wat wijzigt er voor mij als werkgever op het gebied van arbeidsrecht en waar moet ik allemaal op letten?  Wat betekent dit voor mijn tijdelijk personeel dat ik wil aannemen? De naam voor de ontslagvergoeding verandert in transitievergoeding, maar wat houdt dat in voor mij als werkgever?

Fotoimpressie

Locatie

Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan
image of location

Maarten is als accountant werkzaam in zowel de samenstel en controle praktijk en heeft meer dan 25 jaar ervaring. Naast het werk voor vele nationale bedrijven werkt hij ook voor diverse internationale bedrijven waaronder enkele bedrijven uit Duitsland, Engeland, Spanje, Amerika en India. Maarten adviseert diverse (startende) ondernemers en helpt deze ondernemers met het opzetten van een businessplan, waaronder het opstellen van een liquiditeitsprognose.

Arbeidsrecht: waar moet ik allemaal op letten?

Esther stuurt de arbeidsrechtelijke praktijk van BWK Partners aan. Esther voert bij BWK Partners een brede praktijk waarin ze zowel adviseert als procedeert. Haar focus ligt op individuele en collectieve ontslagzaken, wijziging/ harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en overgang van onderneming. Esther geeft u aan de hand van haar ervaringen, een overzicht van de zaken waar u rekening mee moet houden. Daarbij is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen of het inbrengen van uw eigen praktijkervaringen.                   

Key Accountmanager Meeus

Welke gevolgen geeft de Wet Werk en Zekerheid. Wordt u wel of geen risicodrager voor de ziektewet en WGA. Wat levert een goed ziekteverzuim en re-integratiebeleid op. Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens het seminar.