Landendesk Scherm
afgelopen

Interne verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland

Tijdens dit seminar leert u het belastingtechnisch risico te beperken en krijgt u inzicht in de interne verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland.

Verrekenprijzen voor interne leveringen van goederen en diensten zijn voor internationaal opererende ondernemingen een noodzakelijk middel om hun markten te bedienen en een mogelijkheid om de belastingafdracht te optimaliseren. Deze kans wordt echter snel een belastingtechnisch risico, aangezien er door de fiscus uiterst kritisch wordt gekeken naar deze interne verrekenprijzen. De belastingbetaler komt in de problemen wanneer hij bepaalde transacties niet volledig of tijdig kan verklaren of onderbouwen. Hij dient ook steeds meer aan de belastingdienst van de landen waarin hij opereert actief informatie over zijn verrekenprijzen te verstrekken.

Dit is een goede reden om voorzorgmaatregelen te treffen en belastingrisico’s te vermijden. Het seminar geeft naast deze risico’s inzicht in de verschillen in de behandeling van verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de theorie verduidelijkt en verder is er ruimte voor individuele vragen over actuele problematiek binnen de eigen onderneming.

Het seminar biedt managers van internationaal opererende ondernemingen een overzicht van de bestaande belastingtechnische risico’s met betrekking tot interne verrekenprocessen en toont de juiste wegen om deze te vermijden. Aangezien een gedeelte van het seminar in het Duits wordt gepresenteerd, is het van belang dat de deelnemers over kennis van het Duits beschikken. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20. Voertalen van het seminar zijn: Nederlands en Duits

Programma

13:30 uur Binnenkomst, ontvangst
13:45 uur Binnenkomst, ontvangst
14:00 uur Wettelijke regelingen en besluiten in Duitsland
14:30 uur Transacties tussen gelieerde ondernemingen vanuit Nederlands perspectief
15:00 uur Pauze
15:30 uur Wettelijke regeling en besluiten in Nederland
16:00 uur Transacties tussen gelieerde ondernemingen vanuit Duits perspectief
16:30 uur Tips en aanwijzingen voor de praktijk
17:00 uur Evaluatie, vragen en borrel

Locatie

Crowe Horwath Foederer Amsterdam
Paasheuvelweg 16
1105 BH Amsterdam
T
020-564 60 00
E
amsterdam@crowefoederer.nl
image of location

Guus Bakker is fiscaal jurist en partner bij Foederer. Hij is deskundige in internationaal belastingrecht en vennootschapsbelasting.

Andreas Schubert is belastingadviseur en registeraccountant bij Trinavis. Hij is deskundige in ondernemingsbelastingen en internationaal belastingrecht.