Landendesk Nieuwsbericht
over 13 dagen

Interne verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland

Tijdens dit seminar leert u het belastingtechnisch risico te beperken en krijgt u inzicht in de interne verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland.

Verrekenprijzen voor interne leveringen van goederen en diensten zijn voor internationaal opererende ondernemingen een noodzakelijk middel om hun markten te bedienen en een mogelijkheid om de belastingafdracht te optimaliseren. Door de fiscus wordt hier echter uiterst kritisch naar gekeken. 

Dit is een goede reden om voorzorgmaatregelen te treffen en belastingrisico’s te vermijden. In dit seminar leren de deelnemers het belastingtechnische risico’s te beperken en ze krijgen inzicht in de verschillen in de behandeling van verrekenprijzen tussen Nederland en Duitsland. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de theorie verduidelijkt en verder is er ruimte voor individuele vragen over actuele problematiek binnen de eigen onderneming.

Het seminar biedt managers van internationaal opererende ondernemingen een overzicht van de bestaande belastingtechnische risico’s met betrekking tot interne verrekenprocessen en toont de juiste wegen om deze te vermijden. Aangezien een gedeelte van het seminar in het Duits wordt gepresenteerd, is het van belang dat de deelnemers over kennis van het Duits beschikken. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20. Voertalen van het seminar zijn: Nederlands en Duits. Deelnamekosten bedragen € 249 (excl. BTW). Leden van de DNHK krijgen 20 procent korting. 

Aanmelden kunt u doen via de website van DNHK, klik hier.

Locatie

Crowe Horwath Foederer Eindhoven
Beukenlaan 60
5651 CD Eindhoven
T
040-264 96 10
E
a.retera@crowefoederer.nl
image of location

Guus Bakker is fiscaal jurist en partner bij Foederer. Hij is deskundige in internationaal belastingrecht en vennootschapsbelasting.

Andreas Schubert is belastingadviseur en registeraccountant bij Trinavis. Hij is deskundige in ondernemingsbelastingen en internationaal belastingrecht.