Nuance Amsterdam Website Actuals
10 april 2019

Nuance 13: Interview Atuals.io

In de digitale wereld waarin we leven, neemt het aantal handelingen op internet alsmaar toe. Steeds meer goederen en diensten, zoals eten en mobiliteit, komen tot ons via het net. Dit levert een hausse aan transacties op die bedrijven ieder jaar moeten controleren om een jaarrekening op te stellen. Monnikenwerk. Kan dat niet op een slimmere manier? Het team van Actuals.io vindt van wel en bewijst dit ook.

Het concept achter Actuals is het geesteskind van Peter Engel. Hij opereerde dertien jaar lang bij Deloitte en voltooide daar zijn opleiding tot registeraccountant. In die tijd leerde hij allerlei bedrijven van binnen en buiten kennen. „Voor mij was de hoofdreden om in accountancy te gaan, dat ik een kijkje kon nemen in de keuken van veel verschillende bedrijven. Daar leerde ik heel veel van. Ik zag hoe diverse ondernemers het aanpakken en dacht: ‘Het ondernemerschap, da’s ook wel iets voor mij.’ Toen het plan met O2MC, waar Stefan de Kraker en Peter Lem voor werken, geleidelijk van de grond kwam, heb ik de stap gewaagd. Met hen ben ik het avontuur aangegaan.”

Vertrouwensband

De basis van de samenwerking stamt af van een gezamenlijk project bij Deloitte. Daarna bleef het contact altijd in stand. Er ontstond een vertrouwensband tussen Engel en de mannen achter O2MC, gebaseerd op een gelijkwaardige interesse in en visie op IT en finance. Uiteindelijk leidde dit tot Actuals.io. Daarbij gingen ze bepaald niet over één nacht ijs. „Mijn visie op auditing, dat je dit continu en automatisch moet doen in plaats van achteraf, deelden we al langere tijd. O2MC beschikte over de technologie om dit mogelijk te maken. We hebben er veel mee getest en over gepraat. Pas toen we zeker wisten dat het werkte op de manier die we voor ogen hadden, zijn we gestart. Dat is nu zo’n drie jaar geleden.

U kunt hier het volledige interview met Actuals.io online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #13 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.