Artikel Accountant
27 juni 2019

BE SMART

Hoe gaan accountants om met innovatie? Slimme oplossingen in de praktijk, gekozen door de werkgroep Accounttech van de NBA. Dit keer: het data-analyseplatform van Crowe Foederer.

Crowe Foederer (450 medewerkers, zeven vestigingen) heeft de afgelopen twee jaar flink geïnvesteerd in een nieuw data-analyseplatform: Foederer Data Science (FDS). Momenteel wordt het platform uitgerold bij alle auditklanten en is een start gemaakt voor de eerste non-auditklanten.

Ceo Johan Daams is ervan overtuigd dat de inzichten die het platform levert de investeringen dubbel en dwars waard zijn. “Met dit platform zijn we in staat klanten veel meer inzicht te geven in hun bedrijfsprocessen. Daardoor kan de klant veel eff ectiever bijsturen.”

Wat voor mogelijkheden biedt het nieuwe dataplatform?

“Via ons platform kunnen we alle datastromen van een klant binnenhalen. Bij grote auditklanten gaat het vaak om vijf stromen: inkoop, verkoop, HR, voorraad, en het financiële grootboek. Wanneer we al die data samenvoegen wordt het mogelijk om elk aspect van de bedrijfsvoering te visualiseren en de relatie te zien tussen alle processen. In plaats van steekproeven zien we nu alles. Dat levert altijd een hele reeks inzichten op.”

Lees hier het volledige artikel.


Bron: Accountant