Corrigeer onjuiste btw-aangifte
16 maart 2018

Corrigeer onjuiste btw-aangifte vóór 1 april

Te weinig btw aangegeven in 2017, zorg er dan voor dat u dit vóór 1 april 2018 corrigeert. U betaalt dan namelijk geen belastingrente en over het algemeen ook geen boete.

Eeen correctie van € 1.000 of minder kunt u ook in uw eerstvolgende btw-aangifte verwerken.

Corrigeer uw onjuiste btw-aangifte

Heeft u over 2017 te weinig btw aangegeven, dan moet u dit corrigeren met een zogenoemde suppletie. Dat kan voortaan alleen nog maar digitaal. Wacht niet te lang met deze correctie. U bent namelijk geen belastingrente verschuldigd als u de verschuldigde btw alsnog aangeeft en betaalt vóór 1 april 2018. Ook kunt u zo een boete voorkomen, maar dan mag het alsnog te betalen btw-bedrag niet hoger zijn dan € 20.000 en niet meer zijn dan 10% van de betaalde btw over 2017.

Tip!

Na het indienen van de suppletie ontvangt u van de Belastingdienst een naheffingsaanslag.

Kleine correcties

Voor kleine correcties hoeft u geen suppletie in te dienen. Het gaat dan om een bedrag van € 1.000 of minder aan te veel of te weinig aangegeven btw. Deze btw mag u verwerken in uw eerstvolgende btw-aangifte. U krijgt dan van de Belastingdienst geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag.

Tip! Heeft u teveel btw aangegeven, dan kunt u dit ook met een suppletie corrigeren. U ontvangt dan binnen enkele weken een teruggaafbeschikking van de Belastingdienst.

Wilt u een btw-suppletie corrigeren? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder, hij helpt u graag verder.