Fotolia 2822621 L
10 augustus 2017

​Heisa over “nieuwe” route om belasting te vermijden

Vandaag in de media veel aandacht voor het mijden van belastingheffing via het overbrengen van vermogen naar een Open Fonds voor Gemene Rekening.

In Nuance 05 "Column Arno Biemans: de nuance in de vermogensstructurering" hebben wij eerder dit jaar al aandacht besteed aan het fonds voor gemene rekening. Een fonds voor gemene rekening is sinds jaar en dag een alternatief voor de Spaar BV of NV en uitermate geschikt om bijvoorbeeld het familiekapitaal in onder te brengen. Ondanks dat het fonds voor gemene rekening minder bekend is biedt het ten opzichte van de Spaar BV een aantal voordelen. Zo komen fiscale faciliteiten als de vrijgestelde beleggingsinstelling binnen bereik en kent het fonds voor gemene rekening geen publicatieplicht. Bijkomend is dat op grond van de huidige concept voorstellen het fonds voor gemene rekening niet wordt gegrepen door het UBO register. Kortom: Fiscale efficiency en anonimiteit zijn vooralsnog binnen bereik middels het fonds voor gemene rekening. 

Voor inhoudelijke vragen kunt u zich richten tot de volgende specialisten: Maarten Arts van kantoor Eindhoven en Arno Biemans van kantoor Amsterdam.