Home
23 november 2018

Persbericht: Crowe Foederer bereidt accountants voor op digitale toekomst

”Accountants moeten ook over vaardigheden als Data Science, datavisualisatie en storytelling beschikken.

De huidige opleidingen tot accountant sluiten onvoldoende aan op de ontwikkelingen in de praktijk. Terwijl de opkomst van kunstmatige intelligentie het vak van accountant ingrijpend kan veranderen, bereiden slechts weinig opleidingen hun studenten voor op een carrière waarin automatisering een grote rol speelt. “De traditionele accountant en de manier waarop hij of zij wordt opgeleid, is heel anders is dan wat er in de praktijk nodig is. ”Accountants moeten ook over vaardigheden als Data Science, datavisualisatie en storytelling beschikken. (bron: Het Financiële Dagblad)

Crowe Foederer heeft om die reden besloten een uniek Data Science en consultancy opleidingsprogramma op te zetten in samenwerking met Markus Verbeek Praehep en Computrain. Met een studiebelasting van 100 uur en een diploma op hbo niveau is de opleiding niet alleen intensief maar ook een verrijking van de CV van elke medewerker. Binnen de opleiding komen de mogelijkheden van Data Science aan de orde, maar ook het inventariseren van de nieuwe wensen bij onze klanten, wat wij vanuit Crowe hiermee kunnen en hoe op basis van statistiek en algoritmes voorspellingen mogelijk zijn en risicoanalyses uitgevoerd kunnen worden. Het programma wordt ook daadwerkelijk afgesloten met een echte klantcasus. Naast de duidelijke toegevoegde waarde voor klanten denken wij dat dit proces ook een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling en kennis van onze medewerkers. Inmiddels is een eerste groep van 25 Crowe collega´s gestart met de opleiding.

De strategie van Crowe Global en Crowe Foederer is sterk gericht op innoveren en digitaliseren. ‘Vandaar de beslissing om het afgelopen jaar fors te investeren in nieuwe technologieën en onze klanten meer inzicht te geven in hun data, zodat ze slimme beslissingen kunnen nemen´.
Crowe Foederer is al in staat om data vanuit verschillende interne en externe databases te importeren, te verbinden en analyseren. Door de unieke samenwerking met een gespecialiseerd team van data scientists en engineers worden Data Science mogelijkheden verder ontwikkeld en toegepast. Johan Daams, CEO Crowe Foederer: “Het platform is nu gereed en inmiddels zijn we gestart met de uitrol over onze audit klanten. Dit is een gefaseerde uitrol, mede door de complexiteit en de vereiste veranderingen in onze werkwijze. Klanten waarbij Data Science al wordt toegepast zijn razend enthousiast en het helpt hun processen en resultaten te verbeteren.

Lees het volledige persbericht 'Crowe Foederer bereidt accountants voor op digitale toekomst' hier.