Nuance Website Rendall
16 april 2019

Nuance 13: Column Rendall Hofman over Brexit

EU of non-EU? Die keuze moet je maken als je London City Airport binnengaat. In de Londense taxi is het onderwerp niet te vermijden: Brexit.

De radio is afgestemd op een zender die 24/7 nieuws en opinies brengt. In het eerste deel van de taxirit gaat het over de autobom in Londonderry. De talkshowhost en studiogast krijgen een verhitte discussie over Brexit en de situatie in Noord-Ierland. Vergelijkingen worden gemaakt met IS. Radicalisme groeit in instabiele situaties. Hoewel de Britse minister geen link ziet tussen deze aanslag en het turbulente Brexit-debat is er toch een noodplan om de Queen te evacueren. Net als tijdens de Koude- en Tweede Wereldoorlog. Toen bleef de Queen trouwens gewoon in de UK.

Ook in de pub, volgepakt met Londenaren en expats, staat Brexit met stip bovenaan de gespreksonderwerpen. De teneur is duidelijk. Na een paar pints vloeien de niet mis te verstane bewoordingen over de hele gang van zaken rijkelijk. Het woord Brexit wordt vermeden: ‘The B-word’ is de omschrijving. De meeste stamgasten zijn cynisch en vrezen de gevolgen. Lange wachttijden bij de grens, douaneheffing op goederen en geen medicijnen op voorraad. Gelukkig wel voldoende Aston Martins. Daarvan is al een flinke – heffingsvrije - voorraad aangelegd op het vasteland.

U kunt hier de volledige column met Rendall Hofman over Brexit online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #13 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.