Getty Images 136146753 A 72Dpi
15 augustus 2019

Keuzemoment eigenrisicodragerschap 1 oktober 2019

Als werkgever kunt u ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en de ZW (Ziektewet).

Waarom eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en de ZW (Ziektewet). Als eigenrisicodrager bent u verantwoordelijk voor de uitkeringen die aan uw werknemers worden toegekend met de daarbij behorende verplichtingen. U betaalt dan geen premies meer aan het UWV, maar kunt de financiële risico’s verzekeren bij een particuliere verzekeraar. Naast kostenbesparing kan dit zorgen voor een betere beheersbaarheid van het verzuim.

Keuzemoment eigenrisicodragerschap

Afhankelijk van eerdere keuzes zijn er twee keuzemomenten per jaar: 1 januari en 1 juli. De keuze voor januari 2020 moet vóór 1 oktober worden doorgegeven. Bij een keuze voor het eigenrisicodragerschap sluiten de meeste werkgevers een nieuw verzekeringscontract af met een duur van 3 jaar. Als eigenrisicodragers ervoor kiezen terug naar het UWV te gaan zijn ze gebonden voor een periode van 3 jaar.

Klik hier om de volledige flyer 'Keuzemoment eigenrisicodragerschap 1 oktober 2019' te bekijken.