Nuance Marc Lauwers Website
20 december 2018

Nuance 12: Column Marc Lauwers

Elke ochtend rijd ik van ons huis naar het kantoor in Bladel. Een rit van slechts vijf kilometer. Toch rijd ik maar door het achterland om een enorme rij auto’s voor maar twee verkeerslichten te ontwijken.

De weg zit vol in onze gemoedelijke Kempen. Geen wonder natuurlijk. De Kempen is booming. Het is de poort tot Brainport, behoort economisch gezien tot de top 3 van de snelst groeiende regio’s van Nederland en heeft zelfs een High Tech Agro Campus. Zowel de agrarische bedrijven zelf als de agrarisch aanverwante ondernemingen scoren hoog op het gebied van duurzaamheid en innovatie. En ik heb het geluk dat ik er ben geboren, woon en voor mijn werk dagelijks in de weer ben met die innovatieve en vooruitstrevende groep agrarische ondernemers. Maar krijgen ze nog de ruimte voor hun ondernemerschap?

De vijf Kempengemeenten hebben afgesproken om in 2025 energieneutraal te worden. De eenvoudigste manier om dit te realiseren is het plaatsen van 186 windmolens of 2.250 hectare met zonnepanelen. Dat kan natuurlijk niet zomaar overal.

U kunt hier het volledige column van Marc Lauwers online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #12 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.