Nuance Wim Smeets
26 juni 2018

Nuance #10: Column met Wim Smeets

Zélf ga ik altijd in het magazine op zoek naar de verhalen van onze creatieve, innovatieve klanten die iets maken.

Oeps… het onvermijdelijke is dan toch gebeurd: ik word gevraagd voor de (wissel) column. Nota bene op voormalig
Koninginnedag, ooit een vrije dag, na de wisseling van de (Koninklijke) wacht een drukke dag om ook de laatste aangiften inkomstenbelasting door het digitale netwerk te persen. Gelukkig is het morgen, de dag van de arbeid, een oase van rust in onze Natalinitoren in Roermond. Verlofvierende Belgen, doch hoofdzakelijk onze Oosterburen zorgen voor een zodanige ‘Stau’ bij het naburige outlet center dat wij zijn opgehouden op deze dag van de arbeid afspraken met klanten binnenshuis te maken. Dus genoeg tijd om te overpeinzen waarom ik mij toch heb laten overhalen 400 woorden te schrijven in het magazine Nuance.

Zélf ga ik altijd in het magazine op zoek naar de verhalen van onze creatieve, innovatieve klanten die iets maken. Zo ontdekte ik dat één onzer relaties onze beroepsgroep heeft verlost van het oplosmiddel tri 1.1.1. in het potje Typex. Als jonge assistentfiscalist moest ik in de jaren tachtig bij mijn eerste werkgever jaarstukjes in mekaar knutselen en als volleerd witkwastkunstenaar ben ik toen aardig verslaafd geraakt aan de tri-dampen. Mooi in de Nuance te lezen dat
deze relatie de WITKWASTRATEL (Vlaamse spelling voor Pritt-correctieroller) heeft uitgevonden. Zij verdienen de Nobelprijs voor de gezondheid, gezien de waarschuwende tekst op de Typexpotjes (inhaleren schaadt uw gezondheid).

Bekijk hier de volledige column met Wim Smeets, Belastingadviseur Crowe Foederer Roermond.