Nuance Conny Van Vonderen
22 september 2017

Nuance 07 - Interview Conny van Vonderen - Van Vonderen Groep

Als je als schilders- en afbouwbedrijf al 112 jaar bestaat, doe je iets goed. Conny van Vonderen, de vierde generatie aan het hoofd van de bedrijvengroep Van Vonderen, legt uit wat, en waarom dat niet altijd eenvoudig is.

Een hele periode ja, daar zijn we wel trots op. Aan de andere kant zijn we vooral ook een bedrijf dat naar de toekomst kijkt,” begint Conny. Ze zit sinds haar twintigste in het familiebedrijf van Vonderen: „Al een hele tijd. Ik kan niet zeggen dat het aantal vrouwen in de branche echt is toegenomen in die periode. Het lijkt toch niet voor veel dames een sexy business te zijn. Wel jammer want het zou de bedrijfstak zeker vooruithelpen,” constateert ze droog. „Voor mij is het geen issue. Het heeft zelfs een voordeel; mij onthouden ze vaak gemakkelijk. Je moet professioneel en met passie je ding doen, dat is een veel belangrijker issue.”

Haar vader startte tientallen jaren geleden met het verbreden van het – toen nog – schildersbedrijf naar complete dienstverlener voor afbouw, afwerking en isolatie: „Hij begon met de droge afbouw, zoals dat in vaktermen heet. Dat is het maken van de indeling van gebouwen met een niet dragende constructie, of dat nu in een huis, ziekenhuis of in een school is. Het systeem bestaat uit profielen en gipskartonplaten en is uit Amerika komen overwaaien; daar heeft mijn vader het destijds gezien. Deze manier van bouwen nam een enorme vlucht. We zijn er met name in gegroeid toen er in de Randstad naoorlogse woningwijken gerenoveerd moesten worden. Vaak liet men dan de voorgevel staan, ook om subsidieredenen. Voor binnen kwamen wij dan, na de kaalslag, met onze lichte wanden voor de indeling, de brandtechnische en isolatiewaarden en om alle installaties weer op hun plek te krijgen.”

Lees hier het volledige artikel Interview Conny van Vonderen "Van Vonderen Groep bezig aan tweede eeuw schilderen en afbouw"